Duurzaam wonen mét hoogwaardige materialen

Annahaeghe staat voor duurzaam, zowel in gebruik van eerlijke en hoogwaardige materialen voor de volledig gasloze woningen als in de groene stedenbouwkundige opzet.

Versterken van het groene karakter

Door de ruime, niet traditionele, planopzet is er veel ruimte voor openbaar groen en zeer ruime kavels. Het openbaar groen wordt aangelegd op basis van het karakter van het Annapark, met mooie ensembles van bomen, hagen, bosschages en grassen die straks de hoogwaardig afgewerkte lanen gaan begeleiden in de nieuwe wijk. Door toepassing van open grastegels, zoals deze al toegepast zijn op het Annapark, wordt openbaar parkeren ingebed in de groene bermen. Het groen wordt extra verstrekt door het aanbrengen van hagen als erfafscheiding tussen de kavels.

Zeer duurzaam wonen

Binnen Annahaeghe zijn verschillende klimaatadaptieve maatregelen genomen zodat al het regenwater kan worden opgevangen. Dit regenwater wordt met een filtratieriool naar een Wadi geleidt, waar het geleidelijk kan worden opgenomen in de bodem. Een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Alle woningen worden gasloos uitgevoerd. Voor de verwarming van de woningen wordt gebruik gemaakt van een lucht-waterwarmtepomp. Verwarming geschiedt o.a. door vloerverwarming. Door toepassing van zonnepanelen kunt u een deel van uw ­eigen elektriciteit opwekken.

Hoogwaardige materialen

De materialisatie van alle woningen is kwalitatief hoogwaardig. Zo zijn de stenen voor het metselwerk van veel type woningen afkomstig uit de ­enige en laatst werkende ringovenfabriek van Nederland, waar de stenen nog met de hand worden gemaakt. Daarnaast wordt het metselwerk van de klassieke woningen verrijkt met hardstenen raam­dorpels. Kozijnen worden uitgevoerd van FSC gecertificeerd hardhout en voorzien van subtiele roeden en/of luiken en voor de dakgoten, hemelwaterafvoeren en dakrandomlijstingen wordt gebruik gemaakt van zink.

Sanitair en keuken

Ook in de woningen komt het hoog­waardige materiaal gebruik terug. Al het sanitair is bijvoorbeeld van Villeroy & Boch. Bij onze showroom kunt u hiervoor zelf een keuze maken. Daarnaast wordt de complete keuken geleverd door een lokale leverancier, die u uitstekend kan helpen om de juiste keuze te maken voor een keuken gestoeld op uw wensen. Sanitair, tegelwerk en keukens zijn voorzien in alle woningen!